Obiloviny

Kód: 45590/JAH
Neohodnoceno
od 31 Kč / ks

Zvolte variantu

Bulgur pšeničně světlý. Lehce stravitelná příloha se skvělou chutí. Nahradí rýži, kuskus i těstoviny. Vhodný na kaše i do salátů.Bulgur je předvařená, nalámaná tvrdá pšenice. Zrno se vyčistí, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky. Hodí se k přípravě kaší, příloh a jako základ zeleninových jídel, používá se i jako součást salátů místo rýže. 
Bulgur pšeničný tmavý. Příloha s osobitou oříškovou chutí a lehkou stravitelností. Se zeleninou na talíři tvoří krásný barevný kontrast.Tmavý bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná tvrdá pšenice. Zrno se vyčistí, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky. V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům.
Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné a velmi chutné. Skvělé na nákypy a kaše s ovocem. Vyzkoušejte s medem a oříšky…Jáhly jsou oloupaná a vyleštěná zrna prosa setého. Jsou vhodné pro přípravu kaší a pro zapékání, na slano i na sladko.
Zařazení: 

Mlýnský obilný výrobek

Složení: 

Pšenice – hrubě mletá.

Proso seté - jáhly.
Návod na přípravu:  

Skladujte při teplotě do 25°C, ve stínu a relativní vlhkosti vzduchu do 70%. 

Hmotnost netto: 

500g

Výrobce: 

MEDIATE, s.r.o.,

Detailní informace

druhy: Bulgur pšeničný světlý
Skladem u dodavatele (> 1 ks) | 45590/BUL
32 Kč / ks
druhy: Bulgur pšeničný tmavý
Skladem u dodavatele (> 1 ks) | 45590/BUL2
34 Kč / ks
druhy: Jáhly
Skladem u dodavatele (> 1 ks) | 45590/JAH
31 Kč / ks

Detailní popis produktu

Bulgur pšeničně světlý. Lehce stravitelná příloha se skvělou chutí. Nahradí rýži, kuskus i těstoviny. Vhodný na kaše i do salátů.Bulgur je předvařená, nalámaná tvrdá pšenice. Zrno se vyčistí, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky. Hodí se k přípravě kaší, příloh a jako základ zeleninových jídel, používá se i jako součást salátů místo rýže. 
Bulgur pšeničný tmavý. Příloha s osobitou oříškovou chutí a lehkou stravitelností. Se zeleninou na talíři tvoří krásný barevný kontrast.Tmavý bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná tvrdá pšenice. Zrno se vyčistí, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky. V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům.
Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné a velmi chutné. Skvělé na nákypy a kaše s ovocem. Vyzkoušejte s medem a oříšky…Jáhly jsou oloupaná a vyleštěná zrna prosa setého. Jsou vhodné pro přípravu kaší a pro zapékání, na slano i na sladko.
Zařazení: 

Mlýnský obilný výrobek 

Složení: 

Pšenice – hrubě mletá.

Proso seté - jáhly.
Návod na přípravu: 

Bulgur světlý  důkladně propláchněte, zalijte vařící vodou (poměr 2:1, voda : bulgur), přidejte sůl a kapku oleje. Povařte 2 minuty a dalších 20 min nechte dojít.

Bulgur tmavý důkladně propláchněte, zalijte vařící vodou (poměr 2:1, voda : bulgur), přidejte sůl a kapku oleje. Povařte 7 min a dalších 20 min nechte dojít.
 
Jáhly spařte a vsypte do vroucí slané vody. Poté vařte cca 10 minut, do změknutí. Nebo: Jáhly properte v horké vodě a nechte je na sítku osušit. Následně je na sucho opražte, zalijte vařící vodou, ochuťte, přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste cca 20 min. Poté je nechte odstát a opatrně promíchejte vidličkou. 
Skladování: 

Skladujte při teplotě do 25°C, ve stínu a relativní vlhkosti vzduchu do 70%.

Výživové údaje ve 100 g výrobku: 

Energetická hodnota 1503 kJ/ 359 kcal, tuky 2,3 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g), sacharidy 76,7 g (z toho cukry 0,0 g), bílkoviny 10,8 g, sůl 0,2 g.-pšeničný světlí

Energetická hodnota 1512 kJ/ 360 kcal, tuky 1,0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g), sacharidy 78,1 g (z toho cukry 0,0 g), bílkoviny 12,5 g, sůl 0,0 g.-pšeničně tmavý
 
Energetická hodnota 1522 kJ/ 359 kcal, tuky 2,5 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g), sacharidy 71,6 g (z toho cukry 0,0 g), bílkoviny 11,9 g, sůl 0,0 g.-jáhly
Hmotnost netto: 

500g

Výrobce: 

MEDIATE, s.r.o.,